2023. április 30., vasárnap

Szexuális bulimia

Harmincöt évig naponta egy nő, összesen 12.775. A rekorder Warren Beatty, Shirley MacLaine öccse, Oscar-díjas rendező és színész.

Beatty karrierje, érdekes módon, elég későn kezdődött. Szüzességét 20 éves korában vesztette el, de utána nemi élete az erotikus bulimia ritmusában folytatódott 1992-ig, amikor beleszeretett Annette Bening színésznőbe és abszolút monogám lett. Legalább is ezt vallotta Peter Biskindnek, aki Star: How Warren Beatty Seduced America címmel nem engedélyezett életrajzot írt róla.
Beattyről köztudott volt ugyan, hogy nem veti meg a nőket, de ez a vallomás azért meglepetést okozott és a színészt egy kissé lehúzza a sorozat-szeretők soraiba.

A túlzott szexelés, állítólag, jelen korunk egyik betegsége és különösen a futballisták és a színészek között dívik. Antonio Cassano olasz labdarugó például 26 éves korára 600 nővel volt kapcsolatban. „Nőfalásáról" közismert David Duchovny vagy Michael Douglas. Folyamatosan nő azoknak a száma, akik a szex tekintetében nem a minőségre, hanem a mennyiségre teszik a hangsúlyt.

A szexológusok szerint a szoknyavadászoknak két fajtáját kell meg különböztetni. Az egyik prototípusa Mozart Don Giovannija, aki válogatás nélkül szakítja le a virágokat, akinek hódításait a hűséges szolga, Leporello lelkiismeretesen számon tartja. Don Giovanni kedvtelésből hódít, vagy úgyis mondhatnánk, szeszélyből. Ennek a típusnak a követője Georges Simenon, Maigret felügyelő kitalálója, aki, szintén saját bevallása szerint 10 ezer nőt csábított el. Ezek között 8 ezer prostituált volt.

A másik prototípus Casanova, aki bonyolultabb eset. Ő emberi kapcsolatot is keres, be akar hatolni partnere gondolataiba, uralkodni akar rajta. Ehhez a típushoz névtelennek maradt férfiak mellett olyan híres nőket sorol fel szakirodalom, mint Colette francia írónő és Marlene Dietrich.

A két típus diadalmenete végén azonban ugyanoda jut: olyan szexfüggőség alakul ki benne, mint amilyent a bor, a cigaretta, a drogok idéznek elő. Feszültség, nyugtalanság, rossz közérzet áldozata lesz - mondják a szexológusok, akik azt tapasztalják, hogy az utóbbi időben egyre többen kérnek segítséget és közöttük az erotikus bulimia problémáival küzdő nők száma eléri a 20 %-ot.