A zöldség és a gyümölcs fogyasztása nemcsak a betegségek leküzdésében, hanem a férfiak jó minőségű spermatermelésében is fontos szerepet játszik.
A meddőséget kutató alicantei és murciai klinikák szakemberek szerint a kevés antioxidánst tartalmazó étrend lehet a fő oka a sperma alacsony megtermékenyítő kapacitásának.
Már egy korábbi tanulmány és kimutatta, hogy azoknak a férfiaknak, akik túl sok húst és tejterméket fogyasztanak, csökken a spermatermelésük és alacsony minőségű.
A spanyol kutatók négy évig tartó vizsgálódás alapján jutottak ezen az úton tovább. Azt tapasztalták, hogy azok között a párok között, amelyek meddőségi problémákkal fordultak hozzájuk, jó minőségű spermával azok a férfiak rendelkeztek, akik több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak.
Tanulmányuk a Fertility and Sterility szaklap honlapján jelent meg.